Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2011 18:19 - ЗНАКЪТ НА РОБА
Автор: iulii Категория: Други   
Прочетен: 1809 Коментари: 0 Гласове:
0





От Интернет..


ЗНАКЪТ НА РОБА

Животните-роби: куче с нашийник, кон с хамут, мечка на верига, кон с букаи(спънат кон)- как се отнасят те към своите  нашийници и вериги?

Когато  на  кучето сложат за първи път нашийник, отначало то хапе и се съпротивлява, после се опитва да я свали, докато накрая така  свикне с нея , че му пречи само когато трябва да прогони бълхите.

Ще свикне-ще обикне!

Кучето  така привикнало към нашийника, че даже не го забелязвало. Гордее ли се то  с това?..Едва ли..

Човекоподобния  хуманоид  някога бил уловен в джунглата и станал роб. Неговите свободни сродници и досега скачат по палмите,  а него обучили, обръснали, но след това го поробили сложили  му  букаи и вериги.  От самото начало хуманоида и оковите били неразделни. Роб без вериги – това е нонсенс(от френски non-sens, т.е. фраза лишена от смисъл или безсмислие. Понякога изразът се употребява за обозначаване на алогизъм, абсурдност.)

По-късно сменили веригите с  други начини да обвържат роба. Роба се усъвършенствал и развивал, развивали се и начините на обвързване.  Те станали  още по-незабелижими  но много по-ефективни от кучешкият нашийник.

Икономика, Идеологии,Религии… стотици начини за контрол на съзнанието.

А какво станало с оковите , нашийниците и халките? Хуманоидите  така ги „обикнали”, че  даже се гордеят с тях, показвайки ги на останалите.

Веригите и халките са знак на принадлежност на някой. Свободните животни и боговете не носят верижки , те не са им необходими.  Те имат други символи:

- на сила  – бивни, рога, копие

-на власт – жезъл, корона

Когато  разглеждаме портрет на монарх в парадни одежди, ние виждаме символи: короната-на властта и жезъла –оръжие. Но ние виждаме и верига на врата му. Царят е протеже, роб. Без значение на кой.

Знакът на Роба е много популярен на Земята. Дами и крадци  парадират с верижки  и синджири . На каишки  и шнурове носят кръстове овце и овчари, а пръстени носят новобрачните и сгодените.

Верижки, колиета, пръстени и гривни – всичко това някога  са били окови и вериги от желязо и въжета, знак на принадлежност  и символ на робството. Сега тези окови са от злато и платина, но си остават окови и знак на принадлежност някому. На кой? Мамона?  Гордостта? Глупостта?

Хуманоидите на Земята с гордост носят  ЗНАКА НА РОБА!!!

 


Тагове:   знак,   роб,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iulii
Категория: Новини
Прочетен: 181268
Постинги: 40
Коментари: 99
Гласове: 473
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031